RECIPE: HEALTHY MAPLE COCONUT GRANOLA



Hey you,
today I wanna share my homemade granola recipe with you guys. As you may have noticed I´m a big fan of oats haha... so, yesterday was the first time I made granola by myself and since I tried some warm granola pieces out of the oven  I´m totally obsessed with this delicious creation!

ABOUT:

Granola is an extremely popular breakfast and an energy-boosting snack. It is composed of oats, a sweetener, nuts and some other ingredients.

WHY SO HEALTHY?

Granola is a food with a plenty of health benefits. It’s oats deliver high numbers in iron and fibre, which regulates digestion. Granola is a concentrated form of energy and gives you that extra boost for the day because it fills your body with minerals. In addition the intake of granola helps to improve your skin quality and to build stronger bones and new tissues. It also activates hormonal growth.

MY CREATION:

I lovvvvee walnuts so so much, they are incredibly delicious and.. healthy for sure! So I added these to my granola for extra hearth-healthy unsaturated fats and some protein, which is very important for your body! Amaranth is a superfood which can increase your immune system and besides walnuts, it is a great source of protein, too! Do you like dark maple sirup? I dooo! Because the darker maple sirup is healthier than the light one I used it as a natural sweetener and to get the sticky consistency. Maple sirup contains at least 24 different antioxidants which lower the risk of diseases. Aaaaaaaand I used coconut in different forms. The health benefits of coconuts are amazing! Besides to a lower cholesterol level the fats of coconut can protect your hair against damage, help to burn more fat, ............. there are so many good things!

THE RECIPE

What you need:
  • 1 cup oats
  • 1 cup spelt flakes
  • 1 cup chopped walnuts
  • 1 cup of popped amaranth
  • 1/2 cup shredded coconut
  • 1/2 cup coconut chips
  • 2 tsp cinnamon
  • 3 tbsp maple sirup
  • 2-3 tbsp coconut oil
How to:
  1. Preheat the oven to 180 degrees
  2. Mix all ingredients in a bowl until everything is evenly spread
  3. Spread the mixture in a thin layer on a baking sheet
  4. Bake for 25 minutes until it´s lighty toasted
  5. Enjoy your homemade granola!



Kommentare

  1. Ahhh, das sieht so lecker aus! Ich liebe Granola. <3 Ich finde es toll, dass du nicht nur das Rezept, sondern auch noch andere Infos geteilt hast. :)
    Sehr schöner Post.
    Alles Liebe Liv
    livelovemarshmallow.com

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    1. Hey Liv, danke für deinen lieben Kommentar! Ich liebe Granola einfach auch sooo sehr und könnte es jeden Tag essen.. haha
      Es schmeckt einfach soo gut nicht wahr?? Ich freue mich zu hören, dass dir meine Art von BLogpost gefällt!
      Hab noch einen schönen Tag :)

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  2. Uiii sieht super lecker aus Süße!!
    Liebe Grüße, Alina // SEVENTYEIGHT

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    1. Ohhhhh vielen vielen Dank! Das war es auch hehe.. musst du unbedingt mal ausprobieren:)

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  3. Das sieht unheimlich lecker aus, mein Rezept ist auch ähnlich und es schmeckt mir so so gut :) Ich liebe Granola einfach!

    Liebe Grüße ♡
    Hang

    http://hang-tmlss.de

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    1. Hey Hang, ich muss unbedingt auch mal dein Rezept angucken! Granola ist einfach das beste, da hast du auf jeden Fall recht!
      Liebe Grüße und ein schönes Wochenende für dich! :)

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